bbq icons bbq icons
bbq icons bbq icons

Verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen

Duurzaamheid

BBQ Experience werkt zoveel mogelijk met Fair Trade producten. Niet alleen omdat dit beter is voor mens, dier en milieu maar ook omdat wij ervan overtuigd zijn dat door kwalitatief goede producten te gebruiken onze product en beter tot zijn recht komen. Wij  maken er onze hobby van, en vinden het leuk om jullie te laten zien waar onze passie en producten vandaan komen en hoe wij deze gebruiken ! 

Vlees: Wij werken met boerderij Eco Fields uit Wekerom. Hier worden sinds 2006 biologische vleeskalveren gefokt.De dieren worden geteeld met biologisch voer en kunnen ’s nachts heerlijk slapen op stro en overdag vrij en blij rondwandelen in de wei.

Vis: Alleen duurzaam gevangen vis krijgt bij ons een plaatsje op onze BBQsmoker,wij controleren altijd of de juiste keurmerken aanwezig zijn.

Groente: Natuurlijk kunnen wij onze groenten en kruiden niet vergeten.Deze zijn biologisch gekweekt. Wij werken met seizoensgebonden exclusieve groenten. 

Borden en Bestek: Op festivals en evenementen is er altijd veel afval. Al onze producten zijn biologisch afbreekbaar w.o. borden en bestek, wij maken gebruik van suikerriet en palmbladproducten. Bij catering op locatie nemen we natuurlijk onze porseleinen borden en stalen bestek mee.

Stoken & roken: In plaats van gas of elektra stoken wij onze BBQsmokers met hout.Dit zorgt voor een betere smaakbeleving van het vlees en voor een beter milieu, hoe bedoelt u win-win.Wij gebruiken hiervoor snoeihout.